Wij fokken als hobby om het ras in stand te houden en te verbeteren. Dat betekent dat wij als fokker de eerste keus hebben uit een nestje kittens, geboren uit een bepaalde combinatie poes x kater. De beslissing om een kitten in de fok door te laten gaan, nemen wij weloverwogen en dat is pas mogelijk als kittens een leeftijd hebben bereikt van minimaal 8 weken. Vanaf die leeftijd is het redelijk goed te voorspellen of een kitten zich veelbelovend gaat ontwikkelen. Wij kijken uiteraard naar de uiterlijke kwaliteiten van een kitten, maar ook de karaktertrekjes zijn voor ons heel belangrijk. Somali’s en Abessijnen houden niet van een leven in afzondering en van een geïsoleerd leven worden ze dan ook niet blij. Daarom hebben de katten bij ons in huis royaal de ruimte en in de zomer mogen ze onder toezicht in de afgeschermde tuin.

Omdat wij onze kattengroep niet te groot willen laten worden, kunnen wij niet alle veelbelovende kittens zelf aanhouden. Daarom kan het voorkomen dat wij een kitten aan een andere Somali fokker verkopen. Onze Abessijntjes dragen het gen voor langhaar en worden alleen als huisdier verkocht. De gemiddelde nestgrootte is 3 tot 5 kittens. Regelmatig zullen er ook kittens als huisdier voor liefhebbers beschikbaar zijn.

Spreekt onze cattery je aan en heb je besloten je leven te willen delen met een Somali of Abessijn als huisgenoot, dan kun je je interesse aan ons kenbaar maken per e-mail (zie contactpagina). Graag horen we zoveel mogelijk over je woon- en leefsituatie en uiteraard ook je motivatie om voor de Somali of Abessijn als huisdier te kiezen. Verdiep je in het karakter van de Somali en Abessijn en kijk niet alleen naar het uiterlijk. Bedenk ook:
Als we kittens beschikbaar hebben als huisdier, vermelden we dat op deze pagina. Wij werken niet met een wachtlijst omdat het vrij lang kan duren voordat er kittens beschikbaar zijn bij ons. Een indicatie:
Het duurt gemiddeld 6 maanden voordat een kitten daadwerkelijk kan verhuizen
Wij verwachten minimaal 1 kennismakingsbezoek bij ons in de cattery. Pas na een persoonlijke kennismaking worden verdere afspraken gemaakt. Kittens worden door ons altijd zelf bij u thuis gebracht als zij oud genoeg zijn om te verhuizen.